22 de set. 2007

Vinarós-Peníscola (3-4 desembre 2005)

El dissabte dia 3, cap a les 7:30 vam sortir des de Sabadell cap a Peníscola. Vam agafar l’autopista AP-7 en direcció Tarragona. A l’arribar a Amposta vam deixar l’autopista i vam anar cap a Sant Carles de la Ràpita, i al port vam esmorzar. Aquest cop no hem visitat la ciutat, deixant-la pendent per una altra escapada al Delta de l’Ebre. Reemprenem la marxa cap a Vinaròs per la carretera N-340 i a l’arribar a la ciutat ens dirigim cap el port (l’oficina de Turisme ens recomana que estacionem a aquella zona. Parem a un lloc, pero un veí del poble ens recomana que el deixem en un altre (molt amable).
Allà al port vam poder veure com treien el peix d’entre les xarxes i com netejaven les barques després de la nit de feina.
Des d’allà, i pel passeig Marítim, ens apropem a la zona antiga de la ciutat. Passegem pels carrers, i visitem el mercat i l’Església Arxiprestal de Ntra.Sra. de l’Assumpció.
A 6 km de Vinaròs trobem l’ermita de Ntra.Sra. de la Misericòrdia i S.Sebastià, dedicada als patrons de la ciutat. A més de visitar l’ermita, des d’allà es pot contemplar unes magnífiques vistes panoràmiques de la zona i es pot aprofitar per dinar a la zona de picnic que envolta el recinte (Les Carrasques).
Fem un cafetó al bar L’Ermita i des d’allà accedim a l’església. Fem una breu visita i ja ens dirigim cap a Peníscola. Passem per dins de Benicarló i seguim per la costa . Ja trobem les indicacions per arribar al pàrking les Moreras: està darrera mateix de l’Hotel Casablanca i a 1 minut de la platja i la parada del bus (llum i aigua, i tot això per 7,50eur). Aparquem i després d’aposentar-nos anem cap a la zona antiga.
Tota aquesta nova zona turística està unida amb la històrica per un fantàstic passeig i des d’on estem nosaltres hi ha 4 km de recorregut. Les nenes fan tota la passejada i un cop allà decidim deixar la màgia del castell i els carrerons per l’endemà. Mirem el port i fem fotos de la platja.
Com que comença a refrescar i la “patejada” és considerable, agafem l’autobús. Després d’un recorregut de menys de 10 minuts, arribem al pàrking. Quan vam arribar al migdia hi havia 3 autocaravanes, ara ja en som 7.
Preparem el sopar, veiem la tele i com que hem matinat, anem a dormir aviat. Abans però, la Maria ens ha donat un bon ensurt: ha caigut de la caputxina, però tot ha quedat en 4 plors.
L’endemà al matí, cap a les 8, ja es desperta la primera, així que aprofitem per llevar-nos (deixem fer una mica el mandra al Jose). Esmorzem, recollim una miqueta i anem a buscar l’autobús. A les 10:30 ja som al casc antic i iniciem la visita. Pugem pels carrerons, veiem el mar, fotografiem el far, les pedres i tot el que és fotografiable i fem la visita al castell del Papa Luna.
La visita no és guiada, però amb les explicacions que hi ha a l’entrada de cada estança, es podem fer una idea aproximada de com deuria ser la vida allà adins. Les vistes són meravelloses i el mar contagia serenor (cosa difícil si vas acompanyat de dos bitxos).
Aprofitem per visitar una exposició sobre pirates que hi ha a una de les sales del castell: els hi fa una miqueta de por tots aquells personatges sinistres (i són ninos!!).
La baixada la fem des de l’altre costat (la banda interior) que també és força bonica, però menys espectacular. Agafem l’autobús (no tenim ganes de caminar) i tornem cap a l’AC. Com que és quasi la una i no és ni aviat ni tard, decidim recollir les coses, començar a pujar i dinar pel camí. Mentre ho fem, algú ens pregunta si som de Campingsalon. Ha vingut a veure’ns Pegaso!!. Ens fa molta il·lusió, estem xerrant una estona i ja quedem per més endavant de fer una altra escapadeta.
Ja tot recollit i net, carretera i manta cap a Sabadell. Dinem a una àrea de l’autopista i fem ruta cap a casa.